Billy T Band – 20-års jubileum

02.03.2024 16:00 Youngs, Youngstorget 3

Lørdag 2. mars inviterer Billy T Band til 20-års jubileumskonsert på Youngs i samarbeid med Oslo Bluesklubb. Det blir gjester og musikalske godbiter fra hele Billy T Bands katalog. Det blir 3 sett og vi holder på til kl. 19.00.

Billy T Band – 20-års jubileum

Billy T Band vokste ut av det fruktbare musikalske miljøet på klubben Muddy Waters i Grensen i Oslo tidlig på 2000-tallet. Bassist og frontmann Bill Troiani kom til Norge på slutten av 90-tallet og han var leder av husbandet og den ukentlige jammen hver søndag fra oppstarten. Muddy Waters hadde konserter «8-days a week» som RC Finnigan pleide å si - og husbandet fikk ukentlig backe kjente og ukjente artister fra inn- og utland. Både Kid Andersen og Amund Maarud var innom husbandet og fikk musikalsk grunntrening i husbandet i regi av Bill Troiani. 

I 2003 var husbandet mer eller mindre det som vi i dag kjenner som Billy T Band. Legenden skal ha det til at booking-sjef Rune Petteresen kom opp med navnet Billy T Band. Siden den gang har Billy T Band bestått av samme besetning og etablert seg som et av de ledende bandene innen sjangeren i Norge. Dette har resultert i en rekke turnéer i Skandinavia, Europa og USA. Bandet har gitt ut 5 studioalbum og en live-EP. På konserten lørdag 2. mars vil du få smakebiter fra alle de kritikerroste utgivelsene – to av albumene har vunnet Spellemannprisen og de to siste har vært nominert i bluesklassen.

20 år har gått siden oppstarten og Billy T og bandet gleder seg til å feire dette med publikum. Det blir også musikalske gjester som har samarbeidet med Billy T de siste 20 årene. Disse vil bli annonsert fortløpende fram mot konserten – følg med på sosiale medier for oppdateringer. 

Billy T Band med følgende besetning:

  • Bill Troiani, bass og vokal
  • Ian Fredrik Johannessen, gitar
  • Håkon Høye, gitar og vokal
  • Vetle Larsen, trommer

Musikere som vil gjeste scenen er:

  • Amund Maarud, gitar og vokal
  • Joakim Tinderhold, gitar og vokal
  • Fredrik Mustad, tangenter
  • Elvy Elisabeth Vefall, vokal
  • Anita Schärer, vokal
  • Kim Bergseth, tangenter

Vi håper mange gamle og nye fans tar turen til Youngs lørdag 2. mars og blir med på feiringen sammen med Billy T Band og Oslo Bluesklubb.

Billetter kjøpes på TicketCo eller i døra: 350/400 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris) Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner billetten. Dørene åpner kl. 14. Konserten varer til kl. 19.00.