Om oss

Klubben vår er over 25 år og du kan lese mer om vår historie, hvor vi holder til og når konserter blir arrangert. Her får du også vite litt om hvordan Grasrotandelen kan hjelpe oss når vi skal booke litt dyrere artister.

Oslo Bluesklubb har ca. 510 medlemmer, og vi er medlem i Norsk Bluesunion og The Blues Foundation. Norsk Bluesunion består av 60 norske medlemsklubber med totalt 8000 medlemmer. Oslo Bluesklubb ble 25 år i 2020!

Vi arrangerer våre konserter på Youngs, Youngstorget 3 – se i kart. Dørene åpner kl. 14.00, billetter fra kl. 15.00, konserter starter kl. 16.00 og slutter kl. 18.30.

Se våre vedtekter

Tidligere årsmøter

Støtt oss med din Grasrotandel

Støtt oss med din Grasrotandel

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller én forening som du ønsker å støtte - din Grasrot-mottaker. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i OSLO BLUESKLUBB! Pengene derfra gir oss en god økonomisk støtte og vi kan booke band også utenfor Norge.

Etter at du har tilknyttet deg Grasrotandelen vil din Grasrot-mottaker få generert midler hver gang du spiller.

Grasrotandelen går ikke ut over din innsats eller eventuelle premie.

Din tilknytning gjelder frem til du endrer mottaker eller sletter denne. Du kan bytte din Grasrot-mottaker når som helst og så ofte du måtte ønske.

Slik velger du oss som Grasrot-mottaker:

Send SMS med "Grasrotandelen 986128719" til 60000 (tjenesten er gratis). 986128719 er vårt organisasjonsnummer.

Via websiden

Flere detaljer om Grasrot-mottakerne.

Hos din kommisjonær

Du kan opplyse om vårt organisajsonsnummer: 986128719. Alternativt kan kommisjonæren søke oss frem på navn på terminalen.

Se statistikk for Oslo Bluesklubb

Takk for at du støtter oss via Grasrotandelen!

Glimt fra vår historie

Glimt fra vår lange historie

Windy City

En liten gjeng entusiaster er samlet på Windy City i Kirkeveien 61 på Majorstua. Windy City er kallenavnet på Chicago – her burde det jo være live blues! Planer legges.

Gamla

Slik startet det som nå er Oslo Bluesklubb. Flere konserter og jammer fant sted i siste del av 1994. I februar 1995 ble det innkalt til stiftelsesmøte på bakrommet på Gamla. Dette var nå blitt klubbens nye sted etter at kemneren plutselig ville ha en finger med i spillet på Windy.

Oslo Bluesklubb er igang!

Og klubb-blad måtte vi ha! Vi snekret sammen en enkel sak på 8 sider i A5 med omtale av konserter og program framover. Dette holdt i tre utgaver før det hele ble overtatt av Rune Endal som virkelig fikk fres på trykksaken vår.

Dette var OBKs eget blad fram til utgangen av 1997. I februar 1998 kom første nummer av Bluesnews i format 21x21 cm og med fargetrykk på omslaget! Bluesnews mottok i 2013 den gjeve internasjonale prisen "Keeping The Blues Alive For Printed Media". Litt av en utvikling!

Fra den forsiktige starten på Windy City til vi nå er på plass på Youngs Nede, har klubben vært på reise i hovedstaden og stoppet innom hele 11 steder i kortere og lengre tid. Vi har blant annet vært innom Gamla,  Rebecca West, Original Nilsen, Potpuriet, Smuget, Muddy Waters, Herr Nilsen, Buckleys, Sosialen, Kjøkken og Bar, Youngs Nede. Lengst var vi på Buckley's med nesten 9 år og nærmere 600 konserter.

Klubben feiret 20 år i 2015 på Victoria Scene

Nærmere 300 gjester fant veien og fikk se og høre artister vi har hatt på våre scener fra oppstarten og fram til dagens storheter som Earl Thomas og Coco Montoya.

20 år feiret vi over 2 dager:

Fredag 21. August med Tiger City Jukes på Buckleys og supershow på Victoria Scene lørdag 22. med hele 5 band. Coco Montoya, Earl Thomas, Knut Nordhagen, Billy T Band og Tiger City Jukes.

Mars 2017

Gårdeier selger og Buckleys må ut. Dermed var vi nok en gang uten spillested etter nesten 9 år og rundt 600 konserter på Buckleys. Nå gikk det måneder med spaning på steder. Av forskjellige grunner kunne ingen aktuelle kandidater finne plass til oss og vi fant ut at Sosialen Bar-Bistro-Scene kunne egne seg. Her kunne vi bruke hele stedet på lørdag ettermiddag som vi var vant med, og de hadde matservering og stor bakgård som bonus.

Sosialen Bar Bistro Scene

Åpningskonserten på Sosialen var 16. September 2017 med Blue Aspic, et knallband fra trøndelag.  Disse var en stor overraskelse for våre gjester og flere fikk faktisk hakeslepp! Dette bandet hadde de fleste aldri hørt før!

Oslo Bluesklubb 25 år

21. mars 2020 hadde vi planlagt jubileumsfest sammen med Østkanteb Bluesklubb som også feiret 25 år. Men pandemien satte en stopper for hele feiringen vår, dessverre.

Over 200 fant veien til vår nye scene på Sosialen. Her kjørte vi konserter hver lørdag fram til dagen da Statsbygg starter bygging av nytt regjeringskvartal. Sosialen blir kjøpt ut og vi må flytte ut i februar 2021.

Kjøkken og Bar

I første omgang over gaten til Kjøkken og Bar, og dermed konserter på torsdager da lørdager allerede var opptatt av fotballkamper og disco. Mer korona gjorde at første konsert ble satt til 3. juni med Joakim Tinderholt & His Band.

Vi kjørte blues på torsdager ut året, men så jo at K & B ikke var stedet for live-konserter.

Youngs Nede

Vi fikk tips om at Youngs Nede kunne være en mulighet for oss, og slik gikk det. Oppstart 22. januar 2022 med unionsbandet Soft City. Her er det nå blueskonserter hver lørdag fra kl 16:00 til 18:30.

Youngs oppe

Fra lørdag 7. oktober 2023 vil vi forsøke å bruke 1. etasje på Youngs til våre konserter. Inngang rett inn fra Youngstorget. Dørene åpner kl. 14.00, billetter fra kl. 15.00, konsertstart kkl. 16.00 og slutt kl. 18.30. Du kan fortsatt sitte i lokalet etter konserten.

Historie i bokformat

Ønsker du å bla tilbake i historien, har vi laget en bok med de første utgivelsen av Bluesnews fra 1995–1997. Vi har fortsatt noen igjen for salg. Og den koster 200,– kroner + porto. Ta kontakt om du er interessert.