Daniel Eriksen & Stig Sjøstrøm

09.03.2024 16:00 Youngs, Youngstorget 3

Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm markerer i 2024 et samarbeid som har vart i 20 år! Duoen har spilt mye nasjonalt og internasjonalt, og har forbløffet publikum med sitt tette samspill og særegne sound basert på Mississippis delta - og hill countryblues, New Orleans inspirert rhythm & blues og vintage rock'n roll.

Daniel Eriksen & Stig Sjøstrøm

Duoen har også samarbeidet med flere dyktige bassister og artister som Guttorm Guttormsen, Vidar Busk, Bill Abel og Fiona Boyes.

Daniel Eriksen er en av landets mest aktive bluiesartister, og har etterhvert fått en lang merittlliste. Gjennom stor dedikasjon, og snart 30 års nådeløs turnering over store deler av verden, har Eriksen bygget seg et rykte som en nyskapende og innovativ gitarist. Hans særegne sound, basert på klassisk Mississippi deltablues og New Orleans rock'n roll, har tatt Eriksen fra Mississippi til Moskva, og har resultert i bl.a. ni kritikerroste album hvorav to har fått Spellemannsprisen. Han har også mottatt NBF Bluesprisen på Notodden, og tok i 2018 2. plass i International Blues Challenge i Memphis, USA. 

Daniel kommer opprinnelig fra Langesund i Telemark, men har også bodd mange år i Tromsø, noe som høres tydelig når han åpner munnen. De siste 27 årene har han vært bosatt i Langesund. Gjennom å studere gamle mestere som Blind Willie Johnson, Bukka White og Fred McDowell, samt "sitte ved føttene" til dagens levende helter som John Mooney, Roy Rogers, Bob Broznan og Sonny Landreth, har Daniel Eriksen utviklet en særegen gitarstil basert på åpne tuninger og bottleneck.

Stig Sjøstrøm fra Stathelle er en anerkjent og etterspurt trommeslager og perkusjonist, som vandrer sømløst gjennom mange sjangre. Han har studert jazz og klassisk slagverk ved konservatoriet i Caen i Frankrike, han har studert tradisjonstrommer i Afrika og tatt spilletimer hos legendariske trommeslagere i Tremé i New Orleans. Over mnange år har han også reist mye rundt i sørstatene og spilt og lært blues fra ekte bluesmenn. I tillegg til prosjektet med Daniel Eriksen, spiller Stig med bl.a. Vidar Busk, Kåre Virud/Jan Erik Vold, Guttorm Guttormsen, LUsh Life, Fargespill m. fl. 

Billetter kjøpes på TicketCo eller i døra: 250/300 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris) Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner billetten. Dørene åpner kl. 14.