Harmonica Showdown (US/UK/SE)

27.04.2024 16:00 Youngs, Youngstorget 3

Munnspillere fra øverste hylle i Europa! Og de kommer til oss – vi er beæret og gleder oss til et variert og enestående show.

Harmonica Showdown (US/UK/SE)

Sweet Marta Suñe (ES), Steve "West" Weston (UK) og Greger "Knock-Out Greg" Andersson (SE) er trioen i Harmonica Showdown som med sine unike stilarter definivt vil få rytmen frem i deg. Trioen kompes av de enestående Scandinavian Blue Flames (SE/SF): Marcus Andersson på trommer, Tomi Leino på gitar, Fredrik von Werder på keyboard og Jonas Göransson på bass.

Munnspillartister i toppklasse med lange profesjonelle karrierer fra europeiske og svenske bluesscener. Sweet Marta fra Barcelona med sin fete harpetone som driver publikum vilt, Steve «West» Weston en av Londons absolutt topp munnspillspillere og Greger «Knock-Out Greg» Andersson – en av Sveriges fremste munnspillspillere og sangere i sin sjanger!

Sweet Marta er født og oppvokst i den lille byen Salt like utenfor Barcelona i Spania. Marta er unik i sitt slag ettersom hun er en av få, eller kanskje den eneste, kvinnelige profesjonelle sangeren og munnspillspilleren som Spania har produsert. Marta er en lidenskapelig bluesmusiker som er dypt forankret i tradisjonene. I en alder av 22 tok hun opp munnspillet og ble raskt en mester på instrumentet, inspirert av navn som Little Walter, Sonny Boy Williamson, George Smith blant andre. Marta har gjort navnet sitt kjent ved å turnere mye i Europa med bandet Sweet Marta & The Blues Shakers.

Greger «Knock-Out Greg» møtte bluesen på midten av 80-tallet gjennom de lokale munnspillmestrene Jan «Harmonica» Sjöström og ikonet Sven Zetterberg, som opptrådte med bandet sitt Chicago Express nær Södertälje der Greger gikk på skole som ung gutt. I en alder av 19 begynte Greger å mestre instrumentet sitt og startet sitt første band, "Knock-Out Greg & The Blue Weather", som han turnerte mye med i over 20 år. Gregers munnspillstil henter innflytelse fra tidlige munnspillhelter som De Ford Bailey, Little Walter og Big Walter - men også fra mer moderne helter som William Clarke og Gary Primich. Gjennom årene har han skapt sin egen fete lyd!

Steve «West» Weston er en av Londons absolutt beste munnspillspillere. Harpetonen hans er ekstraordinær, det samme er hans Chicago/vestkystbaserte smak og stil. Etter å ha blitt introdusert for pianoet i en alder av syv år med noen klassiske boogie woogies, kjente Steve raskt kallet til musikk. Steve Weston rangerer blant de beste bluesmunnspillspillerne på den europeiske bluesscenen. Munnspillstilen hans er dypt forankret i tradisjonene til harpelegender som Sonny Boy Williamson 2 og Little Walter. Samtidig utvikler Steve disse tradisjonene og tar dem videre.

Billetter kjøpes på TicketCo eller i døra: 350/400 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris) Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner billetten. Dørene åpner kl. 14.