Johanna Demker Band

02.09.2023 16:00 Youngs Nede, Youngstorget 3, inngang Pløens gate

Johanna Demker er en svensk singer-song-writer som har vært bosatt i Norge i mange år. De siste 20 årene har hun gitt ut seks album og turnert både i inn- og utland. Hun har samarbeidet med bl.a. Knut Reiersrud, Asle Beck, Claudia Scott, Amund Maarud og Morten Harket. I april ga hun ut albumet Unfolded Wings som har fått toppkarakterer i norsk presse.

Johanna Demker Band

Johanna Demker er opprinnelig fra Uppsala Sverige, men har bodd hele sitt voksne liv i Norge. Her ble hun tidlig en del av Oslo ́s Roots-scene på 90-tallet og har siden da skrevet sanger innen americana-country-rock-pop-blues-singer/songwriter-gengeren, for andres og egne innspillinger. Sjanger, er med andre ord noe hun ikke er spesielt opptatt av, for “god” musikk kommer i mange farger. Melodiføring, tekster og arrangement er Johanna derimot mer enn middels opptatt av, og det er denne skapende delen av prosessen hun setter aller størst pris på. Variasjon, fordi ingen dager er like. Stemninger kommer og går, men stemmen til Johanna er alltid varm og klar.

Som flere andre artister har Johanna brukt pandemi-tiden til å skrive. Dette har resultert i innspillingen av det nye albumet «UnfoldedWings». Tre singler er allerede utgitt fra platen; Days er en herlig, drivende country-låt om alle disse dagene som kommer og går, All or Nothing er en mørkere, americana-låt, som tatt ut av en HBO-krim, med Nils Petter Molvær på trompet. Unfolded Wings, utgitt 27. januar er en tidløs countryballade med et vakkert ullteppe av et akkompangement, mens siste singel før albumslipp er den glade county train-beat låten Gracie Mae som lukter vår og optimisme.

Gitar: Marius Lien
Piano, orgel, lap-steel: Auver Gaaren
Bass: Kim André Tønnesen
Trommer: Martin Utby

Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner! Kjøp billett på forhånd i TicketCo Wallet, på TicketCo eller i døra: 250/300 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris).