Krissy Mathews and The Viking Blues Band (UK/NO)

06.04.2024 16:00 Youngs, Youngstorget 3

Krissy Matthews er tilbake i Oslo med sitt nye prosjekt: The Viking Blues Band!

På Skjærgård Blues Festival 2023 på Smøla, slo britisk-norske Krissy Matthews seg sammen med norske Kåre Amundsen på trommer og Trond Hansen på bass. I stedet for å spille sitt vanlige Krissy Matthews Band-repertoar med komplisert og tung bluesrock, bestemte de seg for å gå ut og bare spille blues.

Krissy Mathews and The Viking Blues Band (UK/NO)

Det ble en magisk, vakker og spesiell kveld med flott musikk. Krissy sa på scenen "Jeg kommer ikke til å spille blues lenger med mitt vanlige turnerende britiske band. Dette er min første kjærlighet. I kveld skal vi spille blues uten noe tull, med litt rock and roll. Dette føles bra. Dette vil jeg gjøre igjen!"

Krissy bestemte seg for å lage et unikt prosjekt eksklusivt for Norge. Dette heter Krissy Matthews and the Viking Blues Band (UK/NO) og du får høre en håndfull av Krissys mer bluesy-låter, men også bandets favoritt bluescovers, med de utrolige talentene til Kare Amundsen på trommer og Trond Hansen på bass. Dette er det nyeste og heteste bluesbandet i byen, klare til å løfte taket på Youngs! Overalt hvor Krissy Matthews spiller, setter han publikum i ekstase! Krissy har sin helt egen sound, som bare må oppleves.

Krissy delte scene da han var 12 år gammel med gudfaren til britisk blues John Mayall, fikk karriereråd fra BB King da han var 15 og er den siste musikeren som opptrådte i Storbritannia på scenen sammen med avdøde og store Jeff Healey. Krissy har fremført tusenvis av show over hele USA, Kina, Europa og deler scene med artister som Toto, Graveyard, Joe Bonamassa, Gregg Allmann, Tedeschi Trucks Band, Beth Hart og Joe Satriani.
Krissy signerte med det tyske merket Ruf Records i 2021 og ga ut sin siste kritikerroste plate "Pizza Man Blues" og gir ut sitt neste album "Krissy Matthews and Friends" i mai 2024. Han er også et heltidsmedlem i det ikoniske, tyske Hamburg Blues Band i de siste 8 årene hvor han opptrer hver kveld med store sangere som Maggie Bell, STOPPOK, Chris Farlowe og Arthur Brown.

Billetter kjøpes på TicketCo eller i døra: 300/350 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris) Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner billetten. Dørene åpner kl. 14.