Mighty Marith & The MeanMen

19.08.2023 16:00 Youngs Nede, Youngstorget 3, inngang Pløens gate

MightyMarith & the MeanMen er et hardtswingende og groovy blues - og soulband som  frontes av «Mighty»Marith Endresen.

Mighty Marith & The MeanMen

Prosjektet, som startet i 2007 med semi-akustisk  besetning og juke-joint blues, ga i 2008 ut cd’en «To our Diciples and Friends», og har spilt  på flere festivaler i USA og Norge. Etterhvert har Martih tatt et steg videre, og utvidet besetningen med trommer. Dette har  gjort bandets stil mere «groovy». 

Bandets musikalske uttrykk er markant endret og bluesen har fått rythm, og kles stadig  opp i souldrakt, med enkelte funky anheng. Et musikalsk landskap der både Marith og  bandet har erfaring nok til å fremstå som komfortable. Kjernereportoaret består av egne  versjoner av klassiske blueslåter, rythm’n’blues- og soulperler.

Selv om Marith har deltatt på mange plateinnspillinger og tv-program opp gjennom årene,  er det som liveartist hun virkelig stråler. I nærkontakt med publikum er Marith på  hjemmebane og leverer sammen med sine MeanMen bedre enn noen gang.  

»Mighty»Marith Endresen har over 40 års erfaring som profesjonell sanger og artist. Med  sitt kraftfulle og særegne musikalske uttrykk, utstråler hun en egen autoritet og er uten tvil  en blues- og soulsangerinne av rang.

Rekken av kjente og feterte samarbeidspartnere gjennom karrieren er lang. Dette har  imidlertid ikke gjort Marith særlig blasert. Hun trivs best med nærhet til publikum og det  advares om at den verbale stilen, ved anledning kan bli både spontan, røff og upolert.  

Hans Isaksen, gitar, har spilt med Marith siden 1992. Han er opprinnelig fra Vadsø, men  har virket i det regionale musikkmiljøet i Vesterålen de siste 20 åra. En bluesgitarist med  distinkt stil og rotekte gitarsound. Hans er dessuten en markant og outspoken skikkelse  som setter sitt preg på enhver opptreden. Han har tidl. spilt med «Roots ’n’ Boots», og  diverse blues og rockeband. 

Trond Hansen, bass, har spilt sammen med Marith i over 40 år. I tillegg har han turnert  og/ eller spilt med en rekke regionale prosjekter i Vesterålen samt bl.a. Robin Bibi (uk),  Eden Brent (us), Greg Izor (us) og Dave Fields (us). Utvalgte bluessjeler kjenner han  kanskje også som «Boogieman» fra GB Blues express, som han fortsatt er en del av.  

Marcus Lewin, trommer, er freelance musiker, bosatt i Oslo. Han har tilført mer enn  rytmefølge til bandet. Med sitt virtuose trommespill løfter han konseptet til nye høyder. Han  har en lang og imponerende liste med oppdragsgivere. Dette er mannen som overtok  trommekrakken i «Brazz Bros.» etter Egil «Bop» Johansen! Med «Brazz Bros.» spilte han  verden rundt i ti år, og før det har han hatt en lang karriere som freelance musiker i  hjemlandet Sverige.

Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner! Kjøp billett på forhånd i TicketCo Wallet, på TicketCo eller i døra: 250/300 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris).