Nine Below Zero (UK)

30.09.2023 16:00 Youngs Nede, Youngstorget 3, inngang Pløens gate

Det britiske bluesrockbandet ble startet i 1977. De hadde sin storhetstid på 80-tallet da de med sin energiske blues ble svært populære på klubber i London, og de fikk også tilhengere i new wave-retser. Fra 1983 tok bandet en pause, men etter reunion i 1990 har de turnert hyppig på klubbscener over hele verden og opparbeidet en slags kultstatus.

Nine Below Zero (UK)

”Nine Below Zero” betyr ”ni kuldegrader”, og er navnet på en blueslåt som Sonny Boy Williamson (Rice Miller) spilte inn i 1961. På 1970-tallet satt Dennis Greaves i Sør-London og hørte på denne platen, og fikk lyst til å starte et eget bluesband.

Han fikk med seg et par kompiser, og debuten fant sted i et bryllup. Det ble med den ene gangen. Bandet ble oppløst der og da, men ekteparet sies å fortsatt holde sammen. I 1979 startet Dennis bandet Nine Below Zero, og suksessen kom for fullt etter at albumet ”Live at the Marquee” kom sommeren 1980. De jobbet også med Alexis Korner samme år. I 1981 kom deres første studioalbum ”Don’t Point Your Finger” og ting begynte å skje. Det ble turneer med The Who og The Kinks og i 1994 ville Eric Clapton ha dem med under en konsertserie i Royal Albert Hall. Dette medførte enda mer turnering med Ray Davies (Kinks) og Brian May (Queen). Nine Below Zero gjorde også suksess i USA.

2004 ble et viktig år for bandet. De delte scener med John Mayall, Alvin Lee, Steve Winwood og Santana. Gary Moore spilte flere ganger med dem og i 2007 gjorde de flere akustiske konserter i England, som igjen førte til lanseringen av DVD-en ”Bring It On Home” der de hyller den opprinnelige akustiske bluesen. Dette ga Nine Below Zero et nytt løft og er fortsatt et av de tøffeste blues-rock bandene London har å by på. Bandet frontes fortsatt av Dennis Greaves og Mark Feltham i spissen og de kan i 2023 se tilbake på 44 år på veien.

Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner! Kjøp billett på forhånd i TicketCo Wallet, på TicketCo eller i døra: 350/400 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris).