Ronny Aagren

27.01.2024 16:00 Youngs, Youngstorget 3

Ronny Aagren begynte sin musikkarriere tidlig på 80-tallet, og har turnert både innenlands og utenlands med ulike artister og band. 

Ronny Aagren

Men det hele startet tilbake da han var en liten gutt og moren hans spilte på sin gamle kassegitar og Ronny fulgte godt med. Ronny kjøpte sin første gitar, en svart Ibanez Les Paul i 14-årsalderen, som han fortsatt spiller slide på i dag!

Inspirert av de første Delta blues-artistene som Robert Johnson og Blind Willie Johnson, BB King, Howlin 'Wolf og deretter The Fabulous Thunderbirds, Ry Cooder og andre, har Ronny gjennom årene laget sin egen særegne lyd når det gjelder gitarevnen.

Ronny er først og fremst kjent som en utsøkt slide-gitarist, og blir av mange ansett som en av de beste blues-gitaristene i Norge.

Han er både komponist og låtskriver på albumene. De fleste av tekstene er basert på hans eget liv og erfaringer, noe som gir ham den ekte tilstedeværelsen når han synger og spiller musikken sin.

Ronny Aagren samlet bandet tidlig i 2016, og de hadde sin debut på et Blues Cruise (Color Line - Oslo/Kiel) i oktober 2016.

Dette viste seg å være en flyvende start for Ronny Aagren og bandet hans, og 2017 ble et år med stor suksess, med mange konserter og utgivelsen av det første albumet “Close to you” i desember samme år. Hans første album fikk gode tilbakemeldinger, og ble spilt på radio både innenlands og utenlands. Han fikk gode anmeldelser i Norge, USA, England, Frankrike, Spania, Nederland, Belgia og Tyskland.

Ronny Aagren ble også valgt av Norsk Blues Union (NBU) til å representere Norge i International Blues Challenge 2019 i Memphis Tennessee.

Ronny fortsetter å lage musikk, og album nummer 2 ble utgitt 20. mai 2022.

Bandet består av:

  • Ronny Aagren – vokal, gitar
  • Roar Paulsberg – bass, kor
  • Alexander André Johnsen – keyboard/kor
  • Ole-Christian Rydland – trommer/kor

Billetter kjøpes på TicketCo eller i døra: 300/350 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris) Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner billetten. Dørene åpner kl. 14.