Roosterhouse Gumbo Band

31.08.2024 16:00 Youngs, Youngstorget 3

Roosterhouse Gumbo Band ble startet I 2012, godt over 100 år med aktiv musikkglede ble da forenet.

Roosterhouse Gumbo Band

Bandet ble startet etter en forespørsel om å være jamverter på Bellman Pub under Notodden Bluesfestival. Det førte til at bandet ble vertsband for den offisielle bluesjam'en der 8 år på rad, samt et år på "nye Bellman" under Notodden Bluesweekend i 2020.

Ellers har bandet spilt på en rekke bluesklubber, puber/kroer og noen mindre festivaler. Color Line Bluescruise til Kiel i 2017 (som jamverter) og i 2023, Drøbak Havnefestival (som jamverter og en egen konsert) i 2018 og to konserter på Gran Canaria i 2023 har vært noen høydepunkter så langt. Bandet spiller en gumbo av blues-stilarter. Entusiasme, glede og kjærlighet til musikken ligger alltid bak det som gjøres! Bandet holder til i Svelvik, Holmestrand, Kongsberg og Austmarka (Kongsvinger).

Bandet ga ut cd'en "Let out the Boogie" i 2018. Den inneholder 15 egenskrevne låter og fikk god kritikk i Blues News. Cd'en har også fått gode anmeldelser i belgiske og nederlandske bluesfora.

"Screamin Roger", Roger Wang Eriksen; vokal/munnspill, har tidligere spilt med bl.a. J. B. and the Delta Jukes og Rivertown Ramblers. Roger er en solid og særpreget vokalist med lang fartstid og banderfaring i musikkmiljøet i Drammens-området. 

"Dr With", Sverre With; gitar, har tidligere spilt med bl.a Svelvikstrømmen Bluesband, Blues Enough, Elin and the Blue Boys og Blues Believers. Sverre er en allsidig og rutinert gitarist med lang fartstid i band, helt tilbake til tidlig på 1960-tallet!

"Professor Kristiansen", Jon Kristiansen; bass, har tidligere spilt med bl.a. Blues Enough, Elin and the Blue Boys, Blues Believers og Blues in a Cop. Jon er en stødig og solid bassist med lang banderfaring, helt tilbake til midten av 1970- tallet.

"The Rhythm and Gambler Man" , Jørn Olafsen; trommer, har tidligere spilt på hest!, men også med Soul of Fire, Steff Nevers og Blues Believers. Jørn spiller også i bandet The Mule Company.

"Hawker", Gjermund Haakerud; piano/vokal, var tidligere frontmann i Hawker Blues & Boogie Band. Suveren og rutinert pianist som er en "råtass" på boogie-woogie! 

Opptak fra Hunndalen Bluesklubb:

https://www.facebook.com/share/v/QU3ar42QaeXuKZL5/?mibextid=KsPBc6

Billetter kjøpes på TicketCo eller i døra: 250/300 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris). Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner billetten. Dørene åpner kl. 14.