The Blues Express

14.10.2023 16:00 Youngs oppe, Youngstorget 3

The Blues Express er et velkjent norsk bluesband som dekker et stort spenn innen blues sjangeren, med elementer fra West Coast Jump Blues, Texas Blues, Chicago Blues og noe Soul og Rock n Roll. Bandet skriver og framfører en god del egne låter, og har plateslipp hos oss denne ettermiddagen.

2019 ble et stort år for bandet. The Blues Express var med å vinne 2. plassen i European Blues Challenge (EBC). Denne konkurransen foregikk på Azorene utenfor Portugal første helgen i april, hvor 22 land konkurrerte mot hverandre om de gjeve titlene som 1., 2. og 3. plass. Etter dette har bandet vært mye opptatt med festivaljobber og turnevirksomhet både i inn- og utland. The Blues Express ble også nominert for spellemannsprisen i kategorien Blues i 2018.

I september 2019 dro bandet til Austin, Texas for å spille inn en liveplate på den legendariske klubben Antone’s Nightclub. 16 låter ble festet til tape, og bandet slapp albumet «Live at Antones» i desember samme år og har mottatt strålende omtaler fra inn- og utland. Bluesnews i Norge ga albumet hele 5 av 6 terninger i april-utgaven.

Andre høydepunkter som bør framheves er Molde Internasjonale Jazz Festival, hvor bandet spilte for et fullsatt Alexandriaparken samt Bay-Car Blues Festival i Grande-Synthe i Frankrike.

Se frem til en helaftens konsert med ett av Norges mest autentiske bluesband pr tiden.

Munnspill, vokal: Ronald Ottesen
Gitar, vokal: Kai Fjellberg
Bass: Trond Hansen
Trommer: Kåre Amundsen
Piano: Alexander Andre Johnson

Antones, Austin Tx:
https://www.youtube.com/watch?v=AMjhC_GavNU
https://www.youtube.com/watch?v=Uz5GLAqfmMc...

Bay Car Blues Festival, Frankrike:
https://www.youtube.com/watch?v=7sMnOMsQHs0

Spotify:
https://open.spotify.com/artist/3SOnZM7NdidUTQWW4zyEvn...
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/thebluesexpressnorway
http://www.thebluesexpress.no 

Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner! Kjøp billett på forhånd i TicketCo Wallet, på TicketCo eller i døra: 350/400 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris)