Ulrich Ellison & Tribe

11.05.2024 16:00 Youngs, Youngstorget 3

Etter å ha gitt ut 9 album under eget navn, har Ulrich Ellison etablert seg som en gitarist i topphyllen på den internasjonale bluesrockscenen.

Ellison gjorde seg bemerket i 2016 etter å ha vunnet 3 Austin Music Awards – den første europeeren som noen gang vant prisen «Beste gitar», på linje med navn som Stevie Ray Vaughan, Eric Johnson eller Gary Clark Jr.

Ulrich Ellison & Tribe

Som student vant han 3 anerkjente Downbeat Awards i kategorien "Beste Blues/Pop/Rock-solist". I 2018 ble han den første gitaristen som noen gang spilte i bandet til den 10 ganger Grammy-vinneren Jose Feliciano, og turnerte verden rundt som hans musikalske leder.

Det nye albumet er annonsert for utgivelse våren 2024 og viser allerede en sterk ny musikalsk retning med den første singelen "Do What Your Mama Says". Sangen har Kenny Aronoff på trommer (Joe Satriani, Jon Bon Jovi, John Fogerty, Smashing Pumkins, etc.).

Det som får Ulrich Ellison til å skille seg ut er en autentisk gitarstemme som er dypt forankret i tradisjonen, ikke redd for å utforske utover stilistiske og kulturelle grenser. I motsetning til klisjévirtuose gitarister, fokuserer Ellison imidlertid alltid på låtskriving og historiefortelling. Mannen kan også synge! Sammen med sin rytmeseksjon i verdensklasse bestående av Jeff Botta på trommer og vokal, og Bryce Powell på bass, orgel, synthesizer og vokal, setter han opp et fantastisk show som inspirerer og forbinder, og lar massevis av blues- og rockelskere dra avgårde med en smil, kveld etter kveld, show etter show.

Billetter kjøpes på TicketCo eller i døra: 250/300 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris). Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner billetten. Dørene åpner kl. 14.