Vidar Busk & His True Believers

25.05.2024 16:00 Youngs, Youngstorget 3

Det er snart 25 år siden sangeren og gitaristen Vidar Busk ble Norges mest omtalte og feirede bluesartist for sitt debutalbum "Stompin’ Our Feet With Joy" (1997), lansert med en sensasjonell konsert på Notodden Blues Festival der han også mottok festivalens Bluespris.

Så kom albumet "I Came here to Rock" (1998), der Vidar fikk Spellemannpris som årets artist. Utgivelse av "Atomic Swing" (1999) og nominasjon til Spellemannpris igjen i kategorien rock. På 2000-tallet utvidet han sin musikalske palett med tre funk-inspirerte album på Warner. 

Etter flere ulike bandkonstellasjoner, inkludert Elvis Presley tribute-show for fulle hus sammen med Stephen Ackles og Paal Flaata de siste årene, var Vidar i 2021 tilbake med albumet alle hadde ventet på: "The Civilized Life" med Vidar Busk & His True Believers ble sluppet 1. september 2021. Norges mest kjente internasjonale bluesstjerne Kid Andersen produserte den nye plata som ble innspilt i Kitchen Studio på Jar og mikset/mastret av Kid Andersen i Greaseland Studios, California. 

I 2023 og 2024 turnerer Vidar Busk & His True Believers med samme besetning som på plata: Multiinstrumentalisten Johnny Augland (ex Good Time Charlie), munnspilleren Arne Rasmussen og bassisten Rune Endal (ex Vazelina Bilopphøggers m.fl.). Trommeslager Alexander Pettersen (Billy T Band/Rick Estrin & The Nightcats m.fl.) har erstattet Martin Windstad.

Publikum kan vente å få høre fullt T-Birds-inspirert øs, svingende blues, sjelfulle ballader – og selvfølgelig rødglødende gitarspill av en av de beste innen sitt fag: Vidar Busk.

Øyvind Rønning i Dagbladet skrev dette om The Civilized Life:
– For et fyrverkeri det er blitt. Og for et driv denne gjengen på fem – pluss diverse gjster – demonstrerer. For en intensitet og for et energinivå! Her er nesten umulig å sitte stille.

Magasinet Bluesnews ga albument terningkast 6 og skrev:
– The Civilized Life er et lite mesterverk! Takk til musikerne, til Vidar Busk i sitt livs form. Og takk til Kid Andersen.

Sound Guardian i Kroatia sa dette i sin rosende omtale:
– Det musikalske innholdet er ikke bare solid, men det føles også at bandet har sterkt fordypet seg i den musikalske historien, og at det som synges er ekte og opplevd.

Arild Rønsen i Puls var ikke mindre begeistret:
– Blues og rock'n roll med orgel og solid blåse rekke! Brian Setzer! Full fyr på dansegulvet! ...Bedre kan det vel neppe gjøres?

– Just like in the old days, var arrangørenes tilbakemelding etter showet på Stormen Konserthus i Bodø i mars 2022.

De samme tilbakemeldingene kom etter Blues At Sea, Blues Heaven i Frederikshavn, Barcelona Blues Festival, Östersund Bluesfestival, m.fl. høsten 2023.

Billetter kjøpes på TicketCo eller i døra: 350/400 (medlem i en bluesklubb/ordinær pris) Studenter og alle under 30 år kommer inn for 100,– kroner billetten. Dørene åpner kl. 14.